Ne Giydim | Sonbahara Selam






Bu sene de en sevdiğim renklerden olan bordonun yılı. Yaşasın!
Ayakkabı, çanta, gömlek, pantolon ve en önemlisi rujumla bu kış bordoyu yine çok kullanacağa benziyorum. Sizce de düşen yaprakların arasına bordo yakışmamış mı?

Boşver

                                                                                                                                                                              *Fotoğraf  bana ait. Ulubey/Uşak

Hayatta her boşluğu doldurmak gerekmiyor. Çünkü nefes almaya yardımcı oluyor o boşluklar. İçinde geçmişi barındırsa da, gelecek için zemin hazırlıyorKendine tahammülü öğretiyor, belki de daha iyi tanımana imkan veriyor. 
Zamanla boşluk doldurmak için değil, fazlalıklarından kurtulmak için yaşamaya başlıyorsun hatta. Bilerek boşluk bırakıyorsun kelimelerin arasına. Gerektiğinde virgül, bitişlerde nokta ya da bitmeyenlere üç nokta koymak için. 

Ne Giydim | Mint Rengi Bluz





Benim ve benim gibi blog yazıp, dışarıda çekim yapan arkadaşlarımın yağmurdan şikayeti var. Düşünün beyaz pantolon ve açık ayakkabı giymişsiniz. Fönlü saç da cabası... Yağmur yağması olacak iş mi? Aman Tanrım! dediğinizi duyar gibiyim:)

Kitap Önerisi | Her Şey Seninle Başlar!


Ne güzel bir kitap ismi değil mi? Ve de ne kadar doğru. Her şey bizimle başlıyor, etrafımızla şekilleniyor ve yine bizimle sona eriyor.

"Sen değişirsen, dünya değişir." mantığını hep sevmişimdir. Değişimle gelişimi bir arada sürdürmek için mutlaka bu işi bilenlerden öğrenmeliyiz. Mesela benim kişisel gelişimle ilgili okumaya başladığım ilk kitap yine aynı yazarın "Kişisel Ataleti Yenmek" isimli kitabıdır. O kitabı da okumanızı ve günlük yaşamda herhangi bir olay için harekete geçememe sebeplerinizin nedenlerini görmenizi öneririm. (Atalet, eylemsizlik hali demek)

Her Şey Seninle Başlar'a gelecek olursak, okurken altını çizeceğiniz çok cümle var. Özellikle örnekleri can alıcı. Atatürk'ün hayatından, Sezen Aksu'ya kadar birçok ismin hayatını hem öğreniyoruz hemde ders çıkarabiliyoruz. Bildiğimiz örneklerle kendi hayatımızı sorgularken nasıl ve neler yapılabileceğimizi, hikayelerle de aslında imkansız diye bir şey olmadığını anlatıyor. 

Başarı konusunu birçok yönden inceleyip, sonuç bazında ele alıyor ve başarıyı skor tabelasına göre değerlendiriyor. Başarılı olabilmeniz için de neler yapmanız gerektiğini anlatıyor.

Bütün bunları o kadar samimi anlatıyor ki, yazara sarılmak istiyorsunuz. Karşılıklı sohbet eder gibi olmasından ziyade soruları sorup cevaplarını da kendisi veriyor. Gerisi size kalıyor. Yani her şey sizinle başlıyor. 

Bu kitabı başucunuzda uzun süre bekleteceksiniz. Zaman zaman şöyle bir karıştırmak inanın bana, iyi gelecek.



* Kahve fotoğraflarım için coffeerem.tumblr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ne Giydim | Pudra Elbise



Sade bir elbise, en abartılı elbise olabiliyor bazen. Yani sadeliği abartmış oluyorsunuz:) Bu pudra rengi elbisem de aynen öyleydi. Öyleki, bir yüzük ve bir çift küpe oldukça zarif görünmeye yetti. Dünyanın en rahatsız ayakkabısını giymeme rağmen, ben içinde kendimi peri kızı gibi hissettim.


Ne Giydim | Sırt Dekoltesi



Siyah elbiselerimin hepsini çok seviyorum ama bu elbisemi daha çok seviyorum sanırım. Arkasındaki ilginç dekoltesine bayılarak aldığım soğuk bir Şubat gününden beri giyeceğim zamanı heyecanla bekledim resmen. Neyseki yaz bitmeden giyebildim. 
Ama fotoğrafların neden bulanık çıktığına dair hiçbir fikrim yok :(


Eylül



Ben her Eylül beklerim. Hem sabah hem akşam beklerim. Her saniye, her dakika beklerim. Gideni, geleceği, dönmeyeceği, henüz gitmeyeni bile beklerim. Bir yazı daha nasıl yalnız geçirdiğime hayret ederim her Eylül. Yaz aşklarına pirim vermediğim için kutlarım kendimi. Ama kışa yalnız girmeye cesaretim yoktur onu da bilirim. 
Eylül'de üşürüm ben. Üşüdüğümde omzumda bir ceket olsun, yağmur yağdığında da saçımın bozulmasına aldırmadan ıslanayım isterim. Her halimin güzel olduğunu sadece Eylül'de kabul ederim. 
Çok şarkı dinlerim, çok rüya görürüm, çok hayal kurarım. Beklemekten asla vazgeçmem. Eylül bitince bile ben bitmem. 
Ben, Eylül'de daha çok sevilmek isterim. 




Ne Giydim | Asil Siyah



Bu ara siyah giymeye doyamadım desem yeridir. Aslında bilinçli olarak yapmadım ama üst üste gelmesinden sebep, biraz içiniz kararmış olabilir. Benim de aynı şekilde:)  Aslında benim gece kıyafeti renginde anlayışım siyahtır. Her zaman her ortamda sizi kurtarır. Ve her modelin genelde siyah rengi en güzeldir. Bu Koton elbiseyi de bir gün lazım olur diye almıştım. Emin olun başka bir renk olsa güzel olmazdı. O halde bu haftasonu renkli kıyafetler giyeceğime söz vererek sizi siyahın asilliğine bırakıyorum :)


Ne Giydim | Uzun Siyah Elbise


Bu elbiseme her baktığımda "her şeyin bir zamanı" var lafı aklıma gelir. Çünkü ona sahip olduğumda takvimler on sene öncesini gösteriyordu. Giyebilmem için hem büyümem gerekti hemde o zamanın gelmesi. En büyük şansımın ya da elbisenin zamanlı zamansızlığının iki nedeni, renginin siyah ve modelinin her döneme hitap ediyor olması sanırım. Şuan birçok mağazada benzerlerini bulabilirsiniz ama bunu giymenin keyfi inanın bir başka. 
Hem galiba ilk defa giydiğim bir kıyafete bu kadar kısa sürede çok fazla beğeni aldım. O gün İnstagram'da paylaştığım fotoğraftan sonra mesaj atan, arayan, beğendiğini söyleyen herkese teşekkür ederim.
















Çanta: İpekyol
Yüzük: Marks&Spencer (Çiçek olan), H&M
Ayakkabı: Deichmann



Ne Giydim | Ağustos'a Veda



Bu yazın nasıl geçtiğini anlayan var mı aramızda? Ben Eylül'e geldiğimize inanamıyorumda:/ Ağustos ayı bayram, tatil derken bitti gitti bile. Artık maalesef üşümeye başladık. Bu kıyafetim Ağustos ayının son sıcak günlerine ait. #Coffeerem 'in sahibesi olarak bu kareleri gururla sunarım :)







T-shirt: Stradivarius
Etek: Koton
Ayakkabı: Stradivarius
Gözlük: Ray-Ban
Bilezik: MangoBilezik
Kolye: Sa-do Accessories



Gezi | Silivri



Kaç yıllık İstanbulluyum, inanır mısınız Silivri'de ilk defa geçen gün denize girdim. Dolayısıyla da yazlıkların olduğu yere ilk defa gittim. Umduğumdan çok çok daha güzel buldum oraları. Günlük kaçamaklar için ideal bir yer. Özel arabanızla 45-50dk da oradasınız. Benim gibi İstanbul'da yazlık olur mu diyenlerdeseniz, demeyin pişman olursunuz:)






Denize girmek için arkadaşımın yazlığının plajını kullandık biz. Ama yazlığınız yoksa bu gördüğünüz plajın ilerisinde halk plajı da varmış. Oraya da gidebilirsiniz. 

Deniz konusunda biraz hassasım. Caanım Ege ve Akdeniz sularına alışkın olduğumdan Karadeniz ve Marmara'nın denizlerini pek sevmem. Silivri'nin denizine gelecek olursak, fena değildi diyebilirim. Oldukça sıcaktı ve berraktı. Yani umduğumdan çok daha iyiydi. 







Victoria's Secret nemlendirici vücut kremi, H&M güneş gözlüğü, Atölye 16 bileklikler, Gioseppo Flip-flop





Denize karşı salıncakta sallanırken kafama şapkadan başka bir şey takmadım. Öyle güzeldi ki...



Forever  New şapka

 O gün ne giydiğimi merak ediyorsanız işte burada!