22 Eylül 2013

Kitap Önerisi | Her Şey Seninle Başlar!


Ne güzel bir kitap ismi değil mi? Ve de ne kadar doğru. Her şey bizimle başlıyor, etrafımızla şekilleniyor ve yine bizimle sona eriyor.

"Sen değişirsen, dünya değişir." mantığını hep sevmişimdir. Değişimle gelişimi bir arada sürdürmek için mutlaka bu işi bilenlerden öğrenmeliyiz. Mesela benim kişisel gelişimle ilgili okumaya başladığım ilk kitap yine aynı yazarın "Kişisel Ataleti Yenmek" isimli kitabıdır. O kitabı da okumanızı ve günlük yaşamda herhangi bir olay için harekete geçememe sebeplerinizin nedenlerini görmenizi öneririm. (Atalet, eylemsizlik hali demek)

Her Şey Seninle Başlar'a gelecek olursak, okurken altını çizeceğiniz çok cümle var. Özellikle örnekleri can alıcı. Atatürk'ün hayatından, Sezen Aksu'ya kadar birçok ismin hayatını hem öğreniyoruz hemde ders çıkarabiliyoruz. Bildiğimiz örneklerle kendi hayatımızı sorgularken nasıl ve neler yapılabileceğimizi, hikayelerle de aslında imkansız diye bir şey olmadığını anlatıyor. 

Başarı konusunu birçok yönden inceleyip, sonuç bazında ele alıyor ve başarıyı skor tabelasına göre değerlendiriyor. Başarılı olabilmeniz için de neler yapmanız gerektiğini anlatıyor.

Bütün bunları o kadar samimi anlatıyor ki, yazara sarılmak istiyorsunuz. Karşılıklı sohbet eder gibi olmasından ziyade soruları sorup cevaplarını da kendisi veriyor. Gerisi size kalıyor. Yani her şey sizinle başlıyor. 

Bu kitabı başucunuzda uzun süre bekleteceksiniz. Zaman zaman şöyle bir karıştırmak inanın bana, iyi gelecek.



* Kahve fotoğraflarım için coffeerem.tumblr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder