9 Aralık 2013

Kahve Mekanları | Coffeeshop Company




Kahve mekanları yazılarımın 2. durağı huzurlu ortamıyla Coffeeshop Company. Uzun zamandır tanıdığım ve severek gittim bir cafe burası. Türkiye'de pek fazla mağazası olmadığı için bazılarınız ilk defa duyabilir bu ismi. Ama gidip görebilirseniz eminim seveceksiniz.



#Coffeerem olarak kahve için söylenecek sözlerden önce genel olarak tarif etmem gerekirse;  kendi kahvesini kavuran ve kendi ekipmanlarını üreten, bünyelerinde kahve akademisi bulunan bir kuruluş. Dünyada 30 ülkede 400'e yakın şube ile hizmet veriyorlar. Bunların maalesef yalnızca 3 tanesi Türkiye'de bulunuyor. 

Avrupa Yakası'nda Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi ve Kağıthane Axis Alışveriş Merkezi, Anadolu Yakası'nda ise Bağdat Caddesi'nde hizmet veriyorlar.

Kahvelerden söz edecek olursak, dünyaca ünlü Viyana kahve kültürünü modernbir yorumla sunanmaları en büyük özellikleri. İtalyan kahvelerine göre daha yumuşak olan Viyana kahvesinin özelliği ise kahvelerdeki asit oranı ve kafein oranın düşük olması. Bu da daha sağlıklı olduğu anlamına geliyor. En kısa zamanda özel hazırladıkları Jamaica Blue Montain'ı denemek için uğruyor olacağım.

En az kahveleri kadar kahvaltıları, atıştırmalıkları ve tatlıları da sizi cezbedecek. Denemenizi tavsiye ederim.






1 yorum:

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

yazdı öküz bunu kenara...

Yorum Gönder